fbpx

Amsterdam Fringe Festival bij Hannekes Boom

Amsterdam Fringe Festival bij Hannekes BoomHet Amsterdam Fringe Festival speelt bij Hannekes Boom van 4-9 september! Koop kaarten via deze site
Het Amsterdam Fringe Festival
is een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival: een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Met 10 dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 25 verschillende locaties.
Voor de Fringe is Amsterdam een stad die pas opbloeit bij kunstlicht. Een stad die ontwaakt bij schemering, een stad die gonst en broeit en die muzikanten, straatartiesten, theatermakers, goochelaars, slangenbezweerders, nerd-chique brainiacs, decorbouwers en post-avantgardisten aantrekt als een reusachtige magneet.

Onderstaand de voorstellingen bij Hannekes Boom:

De Kalevela – De Jonge Honden bij Hannekes Boom op 4,6,7,8 september
De Kavalvela - De Jonge Honden bij Hannekes BoomErgens op een geheime locatie twee meter onder de zeespiegel kwamen drie jonge verhalen- vertellers bij elkaar om een pact te sluiten dat hun levens zou veranderen. Samen trokken ze ten strijde met een missie het vertellen van verhalen definitief uit het stof te trekken. Vechtend tegen vooroordelen en mensen die steeds om Dikkie Dik vroegen, werden ze gedwongen al wat ze konden in de strijd te werpen. Ze bundelden hun krachten; geheime wapens, vuurkunsten en betoverende muziek, tot verhalen zoals ze nog nooit zijn verteld. Men noemden hen “de jongehonden”.

De Kalevala was een Fins helden epos dat al eeuwen op traditionele wijze mondeling werd overgeleverd. Tot dat de jongehonden er mee aan de haal gingen. Intriges en zwaardgevechten wisselen elkaar af. Er wordt gestreden met vuur en muziek. Oh, en pas op wie je uitnodigt op de bruiloft van je dochter want, voor je het weet ben je je hoofd kwijt.

Tuin aan Zee – Zwets bij Hannekes Boom van 6-9 sept.
Tuin aan Zee - Zwets bij Hannekes BoomZwets is een reis terug in de tijd.
Terug naar 2011, toen we nog dachten dat we de wereld naar onze hand konden zetten.
Terug naar 2011, toen technologie nog een zonnige toekomst tegemoet leek te gaan.
Terug naar 2011, toen de kreet Flower Power voorgoed een bittere bijsmaak kreeg.
Terug naar 2011, toen de laatste idealist verdween uit Amsterdam.

Twaalf mensen kunnen de reis meemaken en uit de eerste hand horen hoe de Canta transformeerde van invalidenwagen naar trendy stadsauto voor jongeren; hoe het succes van deze onderneming als keerzijde een ecologische ramp veroorzaakte.
Uit alle hoeken van de wereld kwamen alarmerende berichten. Wetenschappers waren het erover eens: bloemzaden en andere zaden worden in hoog tempo steriel door de opkomst van nieuwe biobrandstof. ‘De stemming is somber’, zei een woordvoerder van het RIVM te Bilthoven. ‘Het proces lijkt onomkeerbaar’
U kunt te gast zijn bij een ooggetuige, en uit de eerste hand het verhaal horen in de caravan waar het allemaal begon.
Het verhaal dat hier begon èn eindigt, tenzij…

Tenzij wàt eigenlijk?
Want 2011, dat is alweer zó lang geleden.